Discover New Music

Last.fm is a music discovery service that gives you personalised recommendations based on the music you play.

Start your Last.fm profile Close window

Petr Muk

Tags

Everyone’s tags

More tags

Biography

Petr Muk (4. února 1965, Český Krumlov - 24. května 2010, Praha) byl český zpěvák a hudebník. Vystudoval stavební průmyslovku v Českých Budějovicích. Od svých patnácti let hrál a zpíval s různými punkovými a undergroundovými skupinami. V letech 1985 až 1993 byl vůdčí osobností skupiny Oceán, později, v letech 1992 až 1996, seskupení Shalom.

Od roku 1997, kdy vydal první sólové album, vystupuje jako samostatný interpret, často v muzikálech (Rusalka, Johanka z Arku, Galileo). V roce 2004 vydal a koncertním turné podpořil mini-album Oh L’Amour obsahující české verze písní skupiny Erasure, se kterou jako jediný Čech společně s Oceánem projel Anglii -jako předkapela Erasure- žádné jiné české kapele se již nic podobného nikdy nepodařilo.

Sólová diskografie

* Petr Muk (1997)
* Jizvy lásky (2000)
* Dotyky snu (2002)
* Oh L’Amour (2004)
* Osud ve dlaních (2005)
* Slunce / To nejlepší (2007)
* Muzikál a film (2009)
* V bludišti dnů (2010)

Videos

Top Albums

Listening Trend

2,380listeners all time
32,181scrobbles all time
Recent listeners trend:

Start scrobbling and track your listening history

Last.fm users scrobble the music they play in iTunes, Spotify, Rdio and over 200 other music players.

Create a Last.fm profile

Shoutbox

Leave a comment. Log in to Last.fm or sign up.

Top Listeners