Discover New Music

Last.fm is a music discovery service that gives you personalised recommendations based on the music you play.

Start your Last.fm profile Close window

Kacar

Pictures

Kacar
  • 233
    scrobbles
  • 22
    listeners
Not many people have scrobbled Kacar recently.
Learn more about scrobbling

Tags

Everyone’s tags

More tags

Biography

Александар Кацарски - КАЦАР,роден во Скопје-Ново Лисиче.Стапувајќи во контакт со хип хоп музиката уште во раните години започнува со обиди за снимање во 1999 год…Но првите снимки со својата група ОСТАР ЗВУК ги снима кај Скеет, а со тоа во 2000 год. се поврзува со Единствена Опција и снимаат неколку заеднички песни. Подоцна Остар Звук ги има и своите први настапи … По спонтаното разидување на Остар Звук,Кацар продолжува со снимање на своите соло демо снимки во својата соба…

Тоа трае се до формирањето на Г-Мадда Функ Студио кога воедно станува и член на студиото.Таму снима многу соло песни но и песни со артистите од студиото.

Зад продукцијата на песните најчесто се крие името на Драган Иванов,но работи и со свои и со продукции од артистите во студиото ТОКСИКОЛОГИЈА.

Со влегувањето во студиото ТОКСИКОЛОГИЈА започнува со пласирање на својата музика на едно повисоко ниво и е верен активист на својата екипа. Зад себе има неколку видео клипа,многу песни,многу настапи,концертчиња,концерти,настани,собиранки и мноооогу пријатели:) “РИМУВАН СТИХ” е спотот и песната со која го означи почетокот на револуцијата заедно со токсик…

ВЕРУВА ВО СЕБЕ ТАКА ШТО НЕМА ПРОБЛЕМ СО НИКОЈ!!!!!!

Listening Trend

22listeners all time
233scrobbles all time
Recent listeners trend:

Start scrobbling and track your listening history

Last.fm users scrobble the music they play in iTunes, Spotify, Rdio and over 200 other music players.

Create a Last.fm profile