Skip to
YouTube video

Loading player…

Biography

Hồng Nhung (Lê Hồng Nhung) is a Vietnamese singer. She is known for her performance of composer Trịnh Công Sơn songs.

Lê Hồng Nhung was born on March 15, 1970 in Hanoi. At the age of 10, she was admitted to the vocal class of the Hanoi Youth Culture House. In 1981, she started recording with Radio the Voice of Vietnam. She became known as a promising young singer with songs Nhớ về Hà Nội and Papa, a Vietnamese cover of the Myo song.

In 1991, Hồng Nhung moved to Ho Chi Minh City. She met composer Trịnh Công Sơn in 1992 and began to perform his songs with a new style, creating a wave in Vietnamese music. Hồng Nhung has a nickname, Bống, and Trịnh Công Sơn dedicated 3 songs Bống Bồng ơi, Bống không là Bống, Thuở Bống là Người to her.

Discography

* Tiếng hát Hồng Nhung (1988)
* Bống Bồng ơi (1993)
* Chợt nghe em hát (1994)
* Hồng Nhung Vol. 1: Đoản khúc thu Hà Nội (1997)
* Hồng Nhung và Những bài hát Top ten
* Bài hát ru cho anh
* Ru tình (2000)
* Cháu vẽ ông mặt trời
* Ngày không mưa (2002)
* Thưở Bống là Người (2002)
* Một ngày mới (2003)
* Khu vườn yên tĩnh (2004)
* Nợ (2006) with singer Thanh Lam
* Như cánh vạc bay (2006)
* Vì ta cần nhau (2007) Quang Dũng
* Có đâu bao giờ (2009) Quang Dũng
* Vòng tròn (2011)

Edit this wiki

API Calls