Discover New Music

Last.fm is a music discovery service that gives you personalised recommendations based on the music you play.

Start your Last.fm profile Close window

Ласковый Май

Tags

Everyone’s tags

More tags

Biography

Laskoviy Mai (Russian: Ласковый май) is a legendary Soviet prefab boy group, from Moscow, that toured the Soviet Union with a number of vocalists, most notably Yuri Shatunov (Russian: Юрий Шатунов).

History

Laskoviy Mai is a well-known group in the history of Soviet pop and disco. The group was created in the middle of 1980s, Sergei Kuznetsov decided to create a group of Musicians with orphan children from an orphanage in Orenburg. The group’s first album became legendary in the history of the Soviet pop. The style of group is simple; it is a mix of the Western disco made on the synthesizer with plain lyrics and sung with a jazzy voice. The style of this group was revived by the group Ruki Vverh. Group Vesyolye Rebyata had a hit “Rozoviy Rozy”, but even it could not exceed the popularity of the hit “Belye Rozy” of group Laskoviy Mai. The popularity of this group was similar to the popularity of The Beatles in the Soviet Union at the time. Also, the group has influenced many DJs. The group has released many albums.

Singles Discography

* 1988 - Белые розы
* 1988 - Осень
* 1988 - Старый лес
* 1988 - Ласковый май
* 1989 - 8 марта
* 1989 - Розовый вечер
* 1989 - На крыше
* 1989 - Гудбай, бейби
* 1989 - Ласковое лето
* 1989 - Октябрьский альбом
* 1990 - Глупые снежинки
* 1990 - Дядя Миша
* 1990 - Озорная девченка

Videos

Top Albums

Listening Trend

14,578listeners all time
124,418scrobbles all time
Recent listeners trend:

Start scrobbling and track your listening history

Last.fm users scrobble the music they play in iTunes, Spotify, Rdio and over 200 other music players.

Create a Last.fm profile

Shoutbox

Leave a comment. Log in to Last.fm or sign up.
  • bredgit

    И снова седая ночь, и только ей доверяю я! [2]

    15 Aug 9:27pm Reply
  • ArmoricaKing

    крутые

    6 Jul 6:12pm Reply
  • Lorelei_94

    Тающий снег ♥

    26 May 8:50pm Reply
  • LorenzoForza

    У нас в Литве это легендарная и очень любимая група! Очень красивые, позитивные песни, классный диско музон... И конечно, ностальгия детства!

    21 Dec 2013 Reply
  • Pecaface

    Эти альбомы (в особенности «Оренбургский Альбом», конечно) задали такую планку, выше которой ни сами ЛМ, ни кто-либо еще впоследствии так и не добрались. Здесь сработал не только талантище Шатунова, но и продюсерское чутье Разина, догадавшегося обернуть эту саму по себе волшебную музыку в мягкий растрепанный сиротский саунд. И никакого балалаечного "русского рока" с его кухонно-интеллигентским соплежуйством. Те, кто ругает ЛМ за "бессмысленные тексты", — очевидно, обладают на редкость убогим внутренним миром, замаскированным идейностью и снобизмом, либо учатся в средней школе. Образы, на первый взгляд небрежно раскиданные, до боли четко врезаются в воображение и создают настроение. У каждого свое, но обязательно родное и знакомое. И, черт побери, особенно хорошо ЛМ слушается теплым майским вечером. "Белые розы", сразу за ней "Я откровенен только лишь с луной" — и я рыдаю, как влюбленная школьница. Короче, Юрка клевый. Я бы ему дал.

    13 Oct 2013 Reply
  • RevolutionECW

    ВИА Педофилия =))))

    8 Feb 2013 Reply
  • Inna__Osennyaya

    И снова седая ночь, и только ей доверяю я! ^__^

    14 Jan 2013 Reply
  • petushok1995

    Рашн синти поп

    4 Jan 2013 Reply
  • Catherina1991

    Jurij Szatunov

    29 Sep 2012 Reply
  • kulakovvv

    ! :))))))))

    28 Aug 2012 Reply
  • man_without_eye

    Параша.

    7 Aug 2012 Reply
  • kulakovvv

    :))))))

    2 Aug 2012 Reply
  • Drew744

    Респект таким парням, даже с ногой они не забывают о музыке, у них есть цель в жизни, они не опустили руки, вы сидите за компьютерами и бессмысленно проводите свою жизнь...

    24 Apr 2012 Reply
  • Sjanyk_San

    anti-жлоб

    9 Apr 2012 Reply
  • YouSuckYou

    И снова съедаю дочь, и только ей доверяю я... [2]

    17 Mar 2012 Reply
  • KINOGOVNO

    НЕПОНЯТНО

    13 Jan 2012 Reply
  • hvorintetlevde

    До снов Сиволдай охоч, охоч до девок и до жранья...

    12 Dec 2011 Reply
  • dm-sagaidak

    И снова съедаю дочь, и только ей доверяю я...

    2 Oct 2011 Reply
  • MasaakiHatsumi

    true black-metal

    17 Sep 2011 Reply
  • nuclear_jack

    тру рашн глэм метал

    22 Aug 2011 Reply
  • All 53 shouts

Top Listeners