A new version of Last.fm is available, to keep everything running smoothly, please reload the site.

Aug 25

СЛОБОДНА ЗОНА

Featuring T.B. Traceri, Bernays Propaganda and 2 more artists at Градски парк - Виница

Date

Thursday 25 August 2011Thursday 25 August 2011

Location

Градски парк - Виница
Виница, Macedonia

Show on map

Description

Се започна пред две години кога ние, група млади од Виница решивме да направиме настан на денот на ослободувањето на нашиот град од фашизмот. Со огромно задоволство можеме да прогласиме уште една СЛОБОДНА ЗОНА.

програма:

- Изложба на фотографии

- Изложба на накит изработен од Елизабета Лелекова

- :
Митко Гогов - концептуален пристап: цртежи, графики, плакати, фотографии, минијатури...

- Изложба на стрип табли и илустрации на Дарко Богданов
http://darbog-darkmore.blogspot.com/

- 19:00 - Живи скулптури на главната улица (Start place кафе Гала, end place кафе Вип - follow the guide)
19:30 - Живи скулптури во градскиот парк

Покрај горенаведената дневна програма, вечерта ќе имате прилика да ги проследите концертните настапи и DJ сетови на:

20:00 - DJ сет на Diaz Kortez

21:30ч. - GREEN FUZZ (прв настап на бендот)

22:00ч. - PMG Kolektiv ( http://www.pmgrecordings.com/ )

23:00ч. - BERNAYS PROPAGANDA ( https://www.facebook.com/bernayspropaganda)

00:00 - Т.Б. ТРАЧЕРИ ( https://www.facebook.com/T.B.Traceri )

01:00 - 03:00ч. - DJ-сетови на Мирко Попов и Александар Гавровски

Покровител: Градоначалник на општина Виница
Помагатели: Музеј ,,Теракота‘‘ - Виница и Дом на култура ,,Тошо Арсов‘‘ - Виница

Line-up

Don't want to see ads? Subscribe now

API Calls