Loading player…

Apr 15

L'Esprit Du Clan + Mystic Mind Chapitre V - Drama tour

With L'Esprit du Clan and Mystic Mind at Kokon Stage

Date

Sunday 15 April 2012 at 7:30pm

Location

Kokon Stage
Henryka Sienkiewicza 9, Zielona Góra, 65-001, Poland

Show on map

Description

ESTRADA ON A MISSION II

L'Esprit Du Clan + Mystic Mind
Kokon Stage. 15.04.12 19;30
20pln

L’ESPRIT DU CLAN (Paryż) – jedna z najlepszych europejskich kapel w stylistyce brutalnego crossoveru
a zarazem najbardziej tajemnicza. Zjednoczeni jak żaden inny zespół, EDC może się pochwalić
podwójnym tandemem wokalistów i gitarzystów tworzących jedyną w swoim rodzaju, szczerą
do bólu i ekstremalnie złowrogą ścianę dźwięku, idealną dla tych, którzy pragną doświadczyć
autentycznego, a nie sterylnego, metalu. Heroiczny, potężny i jednoczący wszystko metal z wpływami
hardcore. Zapamiętaliśmy ich z arcy energicznych, żywiołowych koncertów w 2003, 2006 i 2009
roku. Mijają 3 lata i nadszedł czas na kolejną edycję „Estrada on a mission”. Pod koniec 2011 wydali
Chapitre V: „Drama”. Tegoroczna trasa obejmie cztery miasta (Gdynia, Bydgoszcz, Poznań i Zieloną
Górę).

Skład zespołu:
* Arsene - wokal
* Shiro - wokal
* Chamka - gitara
* Clem - gitara
* Ben - gitara basowa
* Nicolas Bastos - perkusja

Dyskografia:
* 1999 : Chapitre 0 (EP)
* 2001 : Chapitre I (LP)
* 2005 : Chapitre II : Reverence (LP)
* 2007 : Chapitre III : Corpus Delicti (LP)
* 2009 : Chapitre IV : L’Enfer, c’est le nôtre (LP)
* 2011 : Chapitre V : Drama (LP)

www.lespritduclan.com
www.facebook.com/lespritduclan
najnowszy clip - www.youtube.com/watch?v=nL5Ujk908jQ
www.youtube.com/watch?v=qMX-x_fqeQQ
www.youtube.com/watch?v=lQUg0ilJK_s

Mystic Mind
Zespół powstał jesienią 2008 roku z inicjatywy Grześka Kołakowskiego i Łukasza Wery. Grali oni wtedy w innych formacjach - Ormo i Sluggard, różne wydarzenia spowodowaly rozpadniecie się ich i idąc z chęcią stworzenia czegoś odmiennego powstanie Mystic Mind. Po roku grania zostało nagrane pierwsze demo, po paru miesiącach je poprawiono i zarejestrowano kolejne 4 utwory. W 2011 roku po zagraniu kilkudziesięciu koncertów zespół wchodzi do studia nagrać płytę

http://www.myspace.com/mysticmindband

Skład

Głos - Łukasz "mrozek" Mrozkowiak
Gitara - Łukasz "orzeu" Wera
Bass - Wojtek "ormo" Kołakowski
Perkusja - Grzegorz Kołakowski..

Line-up

API Calls