Bülent Ortaçgil

Bülent Ortaçgil Resimli Bar
Saturday 26 February 2011

Upload poster

Concert

With Bülent Ortaçgil, Gürol Ağırbaş, Baki Duyarlar and Cem Aksel

Past event
Saturday 26 February 2011

Resimli Bar

Holiday Inn Bursa Uludag Universitesi Gorukle Kampusu Görükle, 16065, Turkey
16065 Bursa
Turkey
Show on Map Show on Map

Web: www.resimli.com.tr

26 Şubat Cumartesi

Uludağ Üniversitesi öğernci girişleri 15 tl

biletler beren kafe kampüs resimli den temin edebilirsiniz

BÜLENT ORTAÇGİL
Bas: Gürol Ağırbaş, Piyano: Baki Duyarlar, Davul: Cem Aksel

Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, ‘Sen’ isimli yeni albümünü Ada Müzik’ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan ‘Sen’ çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli.

Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması ‘Sen’de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.

‘Sen’de Ortaçgil her zamanki gibi gitar ve vokaliyle yer alırken usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla sanatçıya eşlik ediyor. SEN in ilginç bir özelliği de 14 kişilik bir yaylı gurubuyla çalınmış olması. Bu kayıtlar Hollanda da Power Sound studyosunda gerçekleştirildi.

Diğer kayıtlar Türkiye’ de Ortaçgil in yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla yapıldı. Düzenlemeler ise Baki Duyarlar’ın.

Sanatçının son stüdyo albümü ‘Gece Yalanları’nı 2003 yılında yine Ada Müzik etiketi ile yayınlamıştı.

Albümde Yer Alan Şarkılar: Hiç Canım Yanmaz, Denize Doğru, İstediğini Yap, Sen Sorumlusun, Acıtır, Adalar, Telefon, Ayrıntılar, Niçin, Sen ve Ben.

Bülent Ortaçgil Diskografi:

Stüdyo albümleri
• 1974: Benimle Oynar Mısın?
• 1990: İkinci Perde
• 1991: Oyuna Devam
• 1994: Bu Şarkılar Adam Olmaz
• 1998: Light
• 1999: Eski Defterler (Eski şarkıların yeni yorumları)
• 2003: Gece Yalanları

Diğer albümler
• 1976: 3 Masal (Masal albümü)
• 1984: Rüzgara Söylenen Şarkılar (Canlı kayıt)
• 1985: Biz Şarkılarımızı… (Fikret Kızılok ile)
• 1986: Pencere Önü Çiçeği (Fikret Kızılok ile)
• 2007: Konser (Teoman’la)
• 2007: Büyükler için Çocuk Şarkıları (Fikret Kızılok ile)
Share this event:

Photos

Loading photos…

Tag your photos on Flickr

Showcase your pics for this event by tagging them on flickr.com with this machine tag:

Flickr

Shoutbox

Leave a comment. Log in to Last.fm or sign up.

Did you go?

Loading…
Loading…

Reviews

No one’s reviewed this event yet.

Review this event