Loading player…

Feb 26

Bülent Ortaçgil

With Bülent Ortaçgil, Baki Duyarlar and 2 more artists at Resimli Bar

Date

Saturday 26 February 2011 at 10:00pm

Location

Resimli Bar
Holiday Inn Bursa Uludag Universitesi Gorukle Kampusu Görükle, 16065, Turkey, Bursa, 16065, Turkey

Web:

Show on map

Description

26 Şubat Cumartesi

Uludağ Üniversitesi öğernci girişleri 15 tl

biletler beren kafe kampüs resimli den temin edebilirsiniz

BÜLENT ORTAÇGİL
Bas: Gürol Ağırbaş, Piyano: Baki Duyarlar, Davul: Cem Aksel

Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, ‘Sen’ isimli yeni albümünü Ada Müzik’ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan ‘Sen’ çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli.

Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması ‘Sen’de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.

‘Sen’de Ortaçgil her zamanki gibi gitar ve vokaliyle yer alırken usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla sanatçıya eşlik ediyor. SEN in ilginç bir özelliği de 14 kişilik bir yaylı gurubuyla çalınmış olması. Bu kayıtlar Hollanda da Power Sound studyosunda gerçekleştirildi.

Diğer kayıtlar Türkiye' de Ortaçgil in yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla yapıldı. Düzenlemeler ise Baki Duyarlar’ın.

Sanatçının son stüdyo albümü ‘Gece Yalanları’nı 2003 yılında yine Ada Müzik etiketi ile yayınlamıştı.

Albümde Yer Alan Şarkılar: Hiç Canım Yanmaz, Denize Doğru, İstediğini Yap, Sen Sorumlusun, Acıtır, Adalar, Telefon, Ayrıntılar, Niçin, Sen ve Ben.

Bülent Ortaçgil Diskografi:

Stüdyo albümleri
• 1974: Benimle Oynar Mısın?
• 1990: İkinci Perde
• 1991: Oyuna Devam
• 1994: Bu Şarkılar Adam Olmaz
• 1998: Light
• 1999: Eski Defterler (Eski şarkıların yeni yorumları)
• 2003: Gece Yalanları

Diğer albümler
• 1976: 3 Masal (Masal albümü)
• 1984: Rüzgara Söylenen Şarkılar (Canlı kayıt)
• 1985: Biz Şarkılarımızı... (Fikret Kızılok ile)
• 1986: Pencere Önü Çiçeği (Fikret Kızılok ile)
• 2007: Konser (Teoman'la)
• 2007: Büyükler için Çocuk Şarkıları (Fikret Kızılok ile)

Line-up

API Calls